Finalul unui capitol

Sfârșitul de an școlar al copilului îi aduce și părintelui anumite stări. Poți simți eliberare, liniște, recunoștință sau din contră, teamă și stres pentru perioada de vacanță sau un mix din toate cele menționate.

În calitate de mamă a Anei și a Elisei, eleve ce mâine vor finaliza clasele a întâia și a treia, simt oboseală și un oarecare stres pentru perioada de vacanță pentru că se vor modifica multe în rutina noastră zilnică.

Anul acesta am avut câte un obiectiv pentru fiecare fetiță. 🙂

Pentru Elisa mi-am dorit să devină tot mai autonomă în organizarea propriului ei program și a temelor, iar pentru Ana, mi am dorit să își crească toleranța la frustrare, să nu se mai sperie de numărul de pagini sau de exercițiile lungi. Am reușit împreună?

Parțial da, în unele zile foarte bine și în alte zile tare greu.

Pe ele și rezultatele lor le vom celebra mâine la festivitatea de sfârșit de an, dar eu mă celebrez azi!

Mi-am cumpărat flori, cafea și am venit în parc să „stau” cu mine. Vreau să îți spun și ție ceea ce îmi spun mie:

Meriți să te celebrezi pentru că ai fost acolo, ai fost acolo dimineața, ai pregătit pachete, ai verificat ghiozdane, teme, ai învățat formule, ai ascultat lecții, te-ai înfuriat, te-ai calmat, te-ai stresat, te-ai liniștit și multe altele pe care fiecare din noi le știe.

Ești un părinte bun!

Felicitări pentru acest an școlar!

Cu drag de oameni și relații,

Psiholog Daniela Bruchental

Coș de cumpărături
Folosim cookie-uri pentru a îmbunătăți navigarea, a afișa reclame sau conținut personalizat și a analiza traficul nostru. Dând clic pe „Am înțeles”, îți dai acordul pentru utilizarea cookie-urilor.