Consiliere psihologică copii și adolescenți

Consilierea psihologică a copiilor este un proces care ajută copiii și adolescenții să depășească dificultăți emoționale, comportamentale sau relaționale. Este o intervenție specializată care utilizează metode și tehnici adaptate vârstei pentru a sprijini dezvoltarea sănătoasă a copilului sau adolescentului.

Iată câteva aspecte cheie ale consilierii psihologice pentru copii:

Prevenire și rezolvare: Se adresează stărilor de disfuncționalitate emoțională, cognitivă sau comportamentală, cum ar fi ADHD, anxietate, fobii, autism, tulburări de atașament, agresivitate, și altele.
Dezvoltare personală: Ajută la autocunoaștere și îmbunătățirea aspectelor personalității care permit adaptarea optimă la mediu.
Ce se întâmplă în cadrul procesului de consiliere individuală?
Copilul participă la ședințe individuale unde obiectivele sunt stabilite împreună cu părinții și consilierul și de cele mai multe ori se formează o relație de colaborare cu părinții în asa fel încât copilului sa ii fie îndeplinite nevoile mai ales atunci când se afla acasă.

Implicarea părinților este esențială pentru a asigura rezultatele dorite în procesul de consiliere a copilului sau adolescentului
Dacă doriți să aflați mai multe sau să programați o ședință de consiliere pentru copilul sau adolescentul dumneavoastră.

    Consiliere psihologică pentru copii și adolescenți, depășirea dificultăților emoționale, comportamentale și relaționale
    Încărcare...
    Coș de cumpărături
    Folosim cookie-uri pentru a îmbunătăți navigarea, a afișa reclame sau conținut personalizat și a analiza traficul nostru. Dând clic pe „Am înțeles”, îți dai acordul pentru utilizarea cookie-urilor.