„Ție îți este ușor!”

Ție îți este ușor:

– să ai încredere în tine pentru că ești psiholog;
– să gândești rațional;
– să iei decizii cu ușurință;
– să ai o relație bună cu soțul tău;
– să ai o relație bună cu fetele tale;
– să … Câte si mai câte! 🙂

Înainte de a fi un adult psiholog, am fost un copil energic, anxios, impulsiv, nemulțumit, frustrat, căruia i se spunea foarte des că nu e suficient cât face si cum face, cum învață și cât învață, cum se comportă și cum gândește, ce își dorește și ce îi face plăcere.
Până în clasa a 8-a m-a ajutat sportul, făceam handbal și volei la școala la care eram, nu aveam înălțimea, dar aveam determinarea și îmi spuneam foarte des că „trebuie” să demonstrez că sunt bună măcar la sport.
Nu am simțit că sunt valorizate rezultatele mele sportive și am decis în clasa a 8-a că vreau sa plec la liceu la Oradea, adică la o distanță de 100 km de părinții mei, unde să fiu doar Daniela, nu sora sau fiica cuiva. Am avut norocul că ai mei mi-au acceptat dorința și am plecat știind că trebuie să mă adaptez și să fac să îmi fie bine.
În clasa a 9-a m-am acomodat la oraș, colegi, școală, profesori, folosind în mod special mâncarea și am reușit să termin clasa a 9-a cu 10 kg în plus.
Am dat la facultate la Psihologie și la Litere, am intrat pe locul trei la Litere, și la plată la Psihologie. Am știut că trebuie să cer ceea ce îmi doresc, așa că l-am sunat pe tata și i-am promis că după primul semestru voi fi la „fără plată” și dacă nu e de acord nu am de gând să merg la altă facultate pentru că eu asta îmi doresc, și a fost de acord.
Am reușit și am luat bursă următorii ani de facultate pentru că îmi plăcea și simțeam că sunt în locul potrivit.
Am ajuns să am încredere în mine – adultul – pentru că pe parcursul anilor am luat decizii care mi-au făcut bine și am învățat despre mine că pot să îmi fac bine dacă mă ascult și îmi asum ceea ce am decis.

E foarte multă frică uneori, dar cea mai bună soluție pentru frică este EXPUNEREA!

Nu ajungi în locul potrivit ție dacă nu îți asumi ce gândești, simți, verbalizezi, găsești soluții, faci pași în direcția dorită de tine, accepți că poți greși la fel cum poți reuși!
Tu ce decizii iei ca să ajungi unde îți dorești?

Coș de cumpărături
Folosim cookie-uri pentru a îmbunătăți navigarea, a afișa reclame sau conținut personalizat și a analiza traficul nostru. Dând clic pe „Am înțeles”, îți dai acordul pentru utilizarea cookie-urilor.